Aşırı tuz tüketimi böbrek ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

Sağlık Haberleri: Aşırı Tuz Tüketimi Böbrek ve Kalp Hastalıkları Riskini Artırıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, tuz tüketiminin sağlığımızı olumsuz etkilediğini belirtti.

Prof. Dr. Üstündağ, her gram tuzun vücudumuzda çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, tuzun aşırı tüketiminin böbrek yetmezliği ve kalp hastalıkları riskini artırdığını söyledi.

Aşırı tuz alımının vücutta su tutulmasına neden olduğunu ifade eden Üstündağ, bu durumun damar kaslarını sıkıştırarak kan basıncını yükseltebileceğini ve böbrek ile beraber kalbi de olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Üstündağ, günde ortalama 5 gram tuzun sağlıklı bir insanın vücudundan atılabildiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Üstündağ, Türkiye’de günlük tuz tüketiminin yüksek olduğunu belirterek, günde 5 gramdan fazla tuz tüketilmemesi gerektiğini önerdi. Üstündağ, tuz tüketimindeki fazlalığın böbreğe olumsuz etkilerinin yanı sıra kalp hastalıklarına da yol açabileceğine dikkat çekti.


“Sağlıklı Beslenmek İçin Doğal Gıdalara Yönelin!”

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel | Ayla Akat Ata: Bahçeli önemlidir ama tabanımızın beklediği Sayın Cumhurbaşkanıdır, sözün sahibi olması lazım

TIKLAYIN – İstanbul’da toplu taşımaya “25 Kasım” yasağı: Bazı metro ve tramvay durakları kapatılacak

TIKLAYIN – 400 bin yurttaşın GSS borçlarının silinmesi kararı alındı; kimler yararlanacak?

TIKLAYIN – Talisca’dan Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle!

TIKLAYIN – Otomotivde yıl sonu yarışı başladı: İndirim, takas desteği ve sıfır faiz imkanı; işte marka marka sıfır otomobil kampanyaları

TIKLAYIN – Spor yazarları, Beşiktaş’ın Göztepe yenilgisini yorumladı: “Liderin 13 puan gerisine düşen bir takım şampiyonluk sözünü unutmuştur”

TIKLAYIN – Kar, fırtına, yağmur hayatı felç etti; Meteoroloji 24 il için “sarı” ve “turuncu” kod alarmı!

Teğmenlerin komutanı görevden alındı, bu mesajla veda etti: Çizgimden bir an olsun sapmayacağım!